Begint jouw reis ook op Academie1014?

Op donderdag 14 november is onze Open Avond van 17:00-20:30 uur. Kom kijken en ervaren hoe wij werken. Onze lesgevers en leerlingen laten dit graag aan je zien.

Op zaterdag 25 januari is onze Open Dag van 10:00 tot 13:00 uur.

Gepersonaliseerd leren binnen thema’s in de context van de samenleving

“Wij geloven dat geen leerling hetzelfde is. Iedere leerling verdient een unieke aanpak om het maximale uit zichzelf te halen en een stabiele basis te leggen voor een succesvolle toekomst.”

Over Academie1014

Als je 10 tot 14 jaar bent, kun je naar Academie1014. Je krijgt bij ons de tijd om te ontdekken wat bij je past in je eigen tempo. We stellen het definitieve advies uit tot halverwege leerjaar 2, zodat de kans groter is dat je met meer plezier en succes de overstap naar leerjaar 3 van het voortgezet onderwijs maakt! Iedereen verdient een unieke aanpak om het maximale uit zichzelf te halen en een stabiele basis te leggen voor een succesvolle toekomst.

Gun jezelf die tijd.

KORTGEZEGD

Academie1014 is er voor kinderen die eerder of later toe zijn aan de stap naar het regulier Voortgezet Onderwijs. Wij richten ons op kinderen van 10 tot 14 jaar en zorgen voor een andere overgang van de basisschool naar het voorgezet onderwijs.

  • Gepersonaliseerd leren – Leren binnen thema’s in de context van de samenleving

  • Living Lab – We leggen de nadruk op moderne vaardigheden zoals onderzoekend leren

  • Talent – Door binnen thema’s samen te werken met andere leerlingen worden leerlingen gestimuleerd om zich ook sociaal te ontwikkelen en hun vaardigheden te ontdekken

Er is ruimte voor zowel de inhoudelijke kerndoelen als persoonlijke ontwikkeling bij Academie1014. Vragen als; ‘Wie ben je? Wat ontdek je? Wat wil je leren en hoe? Hoe kun je goede onderzoeksvragen stellen?’ staan hierin centraal.

OVER ACADEMIE1014

Academie1014 biedt kinderen de tijd en ruimte om hun talenten en mogelijkheden te ontdekken en verder te ontwikkelen in een veilig en uitdagend leerklimaat. Leerlingen groeien bij ons verder in kennis en vaardigheden zonder de ontwikkelingslijn te doorbreken. Basis en voortgezet onderwijs ontmoeten elkaar in Academie1014.

Leerlingen van Academie1014 worden begeleid door een coach en experts. Wij creëren een leeromgeving waarin we binnen thema’s gepersonaliseerd werken aan persoonsvorming, communicatie, samenwerken, burgerschap, creativiteit, kritisch denken en onderzoeken. Op deze manier leren de kinderen wie ze zijn en wat ze kunnen in eigen tempo en op een passend niveau. Het definitieve vo-advies wordt uitgesteld tot instroom in het derde jaar van het voortgezet onderwijs.

1014 is een krachtig onderwijsconcept waarbij coaching, persoonsvorming en onderzoekend vermogen de stap van PO naar VO een stuk makkelijker maken. 1014 geeft kinderen de ruimte om te leren en een basis om te groeien. Door te groeien ontdek je immers wie je bent en wat je wilt. Bij Academie1014 krijgen kinderen de kans zichzelf in alle rust en tijd vanuit (zelf)vertrouwen te verkennen en ontdekken.

Alhoewel wij geloven dat ieder kind gebaat is bij extra tijd, is dit niet voor ieder kind weggelegd. Daarom vragen we kinderen o.a. eerst een verplichte auditie te doen. Hierbij verwachten we van het kind dat het iets laat zien wat dicht bij hem of haar ligt. Zijn of haar passie of talent laat zien. Dat kan van alles zijn, een optreden, een voordracht, een werkstuk of bouwwerk. Dat maakt ons al anders dan het regulier onderwijs. Wij willen weten waar je kind echt gelukkig van wordt.

Als start van gepersonaliseerd onderwijs zal steeds sprake zijn van zorgvuldige afstemming tussen leerlingen, ouders en de school; samen met de leerling en de ouders van de leerling zal gekeken worden of Academie1014 Almere de juiste plek is. We vinden het namelijk belangrijk dat de juiste cultuur en omgeving gecreëerd wordt en iedere leerling de kans moet krijgen die hij of zij verdient.

PROEFLAB

Het is de bedoeling dat we na de meivakantie (2019) gaan starten met een proeflab voor Academie1014. Dit is een omgeving waarin je kunt proeven wat Academie1014 te bieden heeft. Kinderen kunnen hier ervaren hoe het is om themagericht te werken en lessen te volgen om een goed gevoel te krijgen bij hoe wij werken en wat wij bieden. Vanaf volgend schooljaar is het mogelijk om een dagdeel te komen proefdraaien.

Het Proeflab is kosteloos.

INSCHRIJVEN

Op de hoogte blijven…

Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief. Zo ontvang eenvoudig je de laatste ontwikkelingen van de Academie1014 in je mail (vanaf start nieuwe schooljaar).

OUDERS

LEERKRACHTEN

Hoe werkt het?

Wil je kans maken om jouw talent te ontwikkelen bij Academie1014? Overleg dan eerst met je ouders en leraar. Zien zij het ook zitten? Dan nodigen we je ouders uit voor een oriëntatiegesprek en hierna volgt een proeflab. Als we hierna nog steeds allemaal enthousiast zijn, mag je auditie doen. Hoe jouw auditie eruit ziet mag je helemaal zelf bepalen. Als je wilt zingen, dan ga je zingen. Wil je een presentatie geven, dan geef je een presentatie. Doe iets wat dicht bij jou ligt, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We willen jou namelijk ook graag beter leren kennen!

NEEM CONTACT OP

Maak de tijd om het beste uit jezelf te halen.