Over Academie1014

Academie1014 is er voor leerlingen die eerder of later toe zijn aan de stap naar het regulier VO. Wij richten ons op kinderen van 10 tot 14 jaar en zorgen voor een meer geleidelijke overgang van PO naar VO. Wij creëren een leeromgeving waarin we binnen thema’s gepersonaliseerd werken aan persoonsvorming, communicatie, samenwerken, burgerschap, creativiteit, kritisch denken en onderzoeken. Dit doen wij in onze school die gevestigd is ín het gebouw van Poort Lyceum (voortgezet onderwijs). Bij Academie1014 bieden wij onderwijs van TL-Atheneum.

Alhoewel wij geloven dat iedereen bij dit onderwijstype gebaat is, is dit niet voor iedereen weggelegd. Daarom nodigen we de ouders van de leerling eerst uit voor een oriëntatiegesprek. Hierna zal de leerling bij ons meedraaien in een proeflab. Na deze stap maken we gezamenlijk de beslissing of Academie1014 de juiste onderwijsplek is.

Als de leerling bij ons gaat starten, plannen wij een auditie zodat we hem/haar beter leren kennen en kunnen zien waar hij/zij echt blij van wordt.

Wij vinden het belangrijk dat de huidige leerkracht/school achter de eventuele overstap staat. Academie1014 vindt een warme overdracht tussen beide scholen essentieel. We vinden het belangrijk dat de juiste cultuur en omgeving gecreëerd wordt en iedere leerling de kans krijgt die hij of zij verdient. Dit kan dus betekenen dat ergens in het genoemde voortraject ons advies is om toch een andere onderwijsroute te verkennen.

Denk je dat Academie1014 misschien de juiste plek is voor jouw leerling? Neem contact met ons op. We gaan hierover graag met jou in gesprek.

 

NEEM CONTACT OP

Hoe werkt het?

Wil je kans maken om jouw talent te ontwikkelen bij Academie1014? Overleg dan eerst met je ouders en leraar. Zien zij het ook zitten? Dan nodigen we je ouders uit voor een oriëntatiegesprek en hierna volgt een proeflab. Als we hierna nog steeds allemaal enthousiast zijn, mag je auditie doen. Hoe jouw auditie eruit ziet mag je helemaal zelf bepalen. Als je wilt zingen, dan ga je zingen. Wil je een presentatie geven, dan geef je een presentatie. Doe iets wat dicht bij jou ligt, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We willen jou namelijk ook graag beter leren kennen!

NEEM CONTACT OP

Maak de tijd om het beste uit jezelf te halen.