FAQ

Wij zijn op zoek naar een kleine setting, kunnen jullie dit bieden op Academie1014?
Nee, Academie1014 biedt regulier onderwijs met reguliere klassen van ca. 25 leerlingen.

Blijft jullie school kleinschalig?
Academie1014 groeit tot maximaal vier klassen en blijft gehuisvest in het gebouw van Poort Lyceum (VO-school).

Onze zoon/dochter werkt graag op een laptop, kan dat bij Academie1014?
Jazeker. In plaats van lessen uit methodeboeken, werken onze vakexperts met ander lesmateriaal. Dit varieert van stencils, opdrachten via de laptop, lessen op het digibord en op papier tot aan diverse programma’s op de laptop. We stimuleren de leerlingen in alle 21e-eeuwse vaardigheden.

Verzorgen jullie individueel onderwijs?
Nee, bij Academie1014 volg je regulier onderwijs in reguliere groepen. Dit verschilt echter wel van de traditionele setting van het primair- en voortgezet onderwijs. We bieden 4 leerlijnen aan (groep 7, groep 8, klas 1 en klas 2). Leerlingen volgen onderwijs in een van deze leerlijnen. De leerlijn kan per vak verschillen.

Onze zoon/dochter heeft extra ondersteuning nodig. Hebben jullie ook ondersteuning in huis?
Nee. Onze formatie gaat naar de vakexperts en niet naar extra ondersteuning die buiten het reguliere aanbod valt.

Onze zoon/dochter heeft behoefte aan een vertrouwensband met de leerkrachten, wordt hier bij jullie rekening mee gehouden?
Iedereen krijgt bij Academie1014 een vaste coach waarmee een wekelijks coachgesprek gevoerd wordt. De coach is altijd beschikbaar voor de leerlingen. De vakexperts komen op vaste momenten in de week in het lokaal om les te geven zodat er altijd vaste gezichten zijn voor de leerlingen.

Mijn zoon/dochter is hoogbegaafd. Is Academie1014 de juiste plek?
Natuurlijk is uw zoon/dochter welkom bij ons. Wij zijn echter geen hoogbegaafdheids-expertise school. Door de inrichting van ons onderwijsaanbod, kunnen meerbegaafde leerlingen bij ons veel uitdaging vinden in diverse vakken.

Kunnen we er bij Academie1014 voor zorgen dat het advies van de basisschool omhoog gaat?
Een advies vanaf de basisschool is gebaseerd op de resultaten en bevindingen van een complete basisschool-carrière. Als een basisschool ziet dat er een stijgende lijn is ingezet, is dit wellicht door te trekken. Wij geven je meer tijd om het beste uit jezelf te halen omdat het uiteindelijke advies pas in klas 2 gegeven wordt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat iedere leerling met een hoger advies bij ons weggaat.

Is het de bedoeling dat je vier jaar lang blijft op Academie1014?
Nee. Instroom is mogelijk in groep 7, in groep 8 of in klas 1. Uitstroom is daarnaast ook mogelijk na groep 7, na groep 8, na klas 1 of na klas 2.

Waarom is Academie1014 gestart?
In het Nederlandse onderwijssysteem bestaat een knip tussen groep 8 en klas 1. Niet alle kinderen hebben baat bij deze knip. Om deze belangrijkste reden is Academie1014 gestart.

Hoe werkt het?

Wil je kans maken om jouw talent te ontwikkelen bij Academie1014? Overleg dan eerst met je ouders en leraar. Zien zij het ook zitten? Dan nodigen we je ouders uit voor een oriëntatiegesprek en hierna volgt een proeflab. Als we hierna nog steeds allemaal enthousiast zijn, mag je auditie doen. Hoe jouw auditie eruit ziet mag je helemaal zelf bepalen. Als je wilt zingen, dan ga je zingen. Wil je een presentatie geven, dan geef je een presentatie. Doe iets wat dicht bij jou ligt, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We willen jou namelijk ook graag beter leren kennen!

NEEM CONTACT OP

Maak de tijd om het beste uit jezelf te halen.