Gun je leerling de tijd

Leerkrachten2019-03-01T12:35:58+00:00

Over Academie1014

Academie1014 is het antwoord voor die leerlingen die eerder of later toe zijn aan de stap naar het regulier VO. Wij richten ons op kinderen van 10 tot 14 jaar en zorgen voor een meer geleidelijke overgang van PO naar VO. Wij creëren een leeromgeving waarin we extra; binnen thema’s gepersonaliseerd werken aan persoonsvorming, communicatie, samenwerken, burgerschap, creativiteit, kritisch denken en onderzoeken.

Alhoewel wij geloven dat iedereen bij dit onderwijstype gebaat is, is dit niet voor iedereen weggelegd. Daarom zal de leerling eerst een verplichte auditie moeten doen. Hierbij verwachten we dat de leerling iets laat zien wat dicht bij hem of haar ligt. Zijn of haar passie of talent laat zien. Dat maakt het ook anders dan het regulier onderwijs. Als start van gepersonaliseerd onderwijs zal steeds sprake zijn van zorgvuldige afstemming tussen potentiele leerlingen en de school; samen met de leerling en de ouders van de leerling zal gekeken worden of Academie1014 de juiste plek is. We vinden het namelijk belangrijk dat de juiste cultuur en omgeving gecreëerd wordt en iedere leerling de kans moet krijgen die hij of zij verdient. Dit kan dus betekenen dat na de auditie ons advies is om toch een ander onderwijstraject te verkennen.

1603, 2016

Na je studie kiezen tussen een baan in het PO of VO?

By |maart 16th, 2016|Categorieën: University News|

Bij ons hoef je geen keus te maken. Wij zoeken namelijk een ambitieuze student die houdt van nieuw, we helpen je ontwikkelen en geven je baangarantie. Je bent zelf namelijk nieuw en net afgestudeerd of aan het afstuderen. Je gaat ons helpen bij het verder ontwikkelen van een nieuw onderwijsconcept, dit ga je doen met het nieuwe onderzoekend leren binnen vaste thema’s (projects4learning). We stellen jouw talent, interesse, vrijheid [...]

Hoe werkt het?

Wil je kans maken om jouw talent te ontwikkelen bij Academie1014? Overleg dan eerst met je ouders en leraar. Zien zij het ook zitten? Dan nodigen we je ouders uit voor een oriëntatiegesprek en hierna volgt een proeflab. Als we hierna nog steeds allemaal enthousiast zijn, mag je auditie doen. Hoe jouw auditie eruit ziet mag je helemaal zelf bepalen. Als je wilt zingen, dan ga je zingen. Wil je een presentatie geven, dan geef je een presentatie. Doe iets wat dicht bij jou ligt, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We willen jou namelijk ook graag beter leren kennen!

NEEM CONTACT OP

Maak de tijd om het beste uit jezelf te halen.

Contact Informatie

Pim Mulierstraat 102, 1362 LC Almere

Telefoon: (036) 845 23 00