Visie op onderwijs

We hebben ons systeem ingericht volgens een aantal toonaangevende onderwijskundigen. Quaglia, Corso, Jolles en Fullan.

Uitgangspunten

• Academie1014 staat voor gepersonaliseerd leren binnen thema’s in de context van de samenleving.

• We leggen de nadruk op 21-eeuwse vaardigheden zoals onderzoekend leren. Daarom hebben we een ‘Living Lab’ waarbij de school de omgeving is waarin gelijktijdig door leerlingen en docenten onderzocht en geïnnoveerd wordt.

• Academie1014 biedt kansen aan alle leerlingen en werkt aan kansengelijkheid door rijk taalonderwijs centraal te stellen in de volle breedte van het curriculum.

• Door te werken met thema’s worden de leerlingen in de gelegenheid gesteld verbanden te leggen tussen de verschillende domeinen. Geleerd wordt om de leerstof daarmee in de context van de samenleving te plaatsen.

• Door binnen thema’s samen te werken met andere leerlingen worden leerlingen gestimuleerd om zich ook sociaal te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken.

• Er is ruimte voor zowel de inhoudelijke kerndoelen als persoonlijke ontwikkeling bij Academie1014. Vragen die centraal staan ‘Wie ben je? Wat ontdek je? Wat wil je leren en hoe? Hoe kun je goede onderzoeksvragen stellen?

Hoe werkt het?

Wil je kans maken om jouw talent te ontwikkelen bij Academie1014? Overleg dan eerst met je ouders en leraar. Zien zij het ook zitten? Dan nodigen we je ouders uit voor een oriëntatiegesprek en hierna volgt een proeflab. Als we hierna nog steeds allemaal enthousiast zijn, mag je auditie doen. Hoe jouw auditie eruit ziet mag je helemaal zelf bepalen. Als je wilt zingen, dan ga je zingen. Wil je een presentatie geven, dan geef je een presentatie. Doe iets wat dicht bij jou ligt, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We willen jou namelijk ook graag beter leren kennen!

NEEM CONTACT OP

Maak de tijd om het beste uit jezelf te halen.